مصالح ساختمانی سیمانسیمان تهران از جمله مرغوبترین سیمان های کشور می باشد
مصالح ساختمانی سیمان
سیمان تهران از جمله مرغوبترین سیمان های کشور می باشد
  • ۰
  • ۰

سیمان چیست؟

سیمان به شکل امروزی توسط فردی به نام Jeseph Aspidin کشف شده است. وی از پختن آهک و خاک رس در حرارت بالا و آسیاب کردن آن سیمان را بدست آورد و چون بعد از سخت شدن به رنگ سنگ های جزیره پرتلند در می آید به همین دلیل نام سیمان پرتلند بر آن گذاشته شده است. 

مواد تشکیل دهنده سیمان پرتلند

رایج ترین سیمان مورد استفاده در صنعت ساختمان سازی اعم از پل، راه سازی و یا ساختمان و غیره سیمان پرتلند می باشد. خاک رس و سنگ آهک مواد اصلی سیمان را تشکیل می دهند. 

اجزاء به طور مجزا عبارتند:

CaO آهک   70-60 درصد

سیلیس     20 درصد

اکسید آلومینیوم   6 درصد

اکسید آهن    4 درصد

اکسید منیزیوم 3 درصد

اکسید پتاسیم و سدیم   4 درصد

مواد دیگر 2 درصد

گاهی در طبیعت مخلوط سنگ آهک و رس به نسبت مورد نیاز در صنعت سیمان پزی به طور دقیق یافت می شود.

روند تولید سیمان

از تهیه مواد اولیه تا بارگیری را شامل می شود:

1 - مخلوط کردن مواد : هر قدر بهتر مخلوط شوند، محصول یکتواخت تری بدست می آید.

2 - آزمایشگاه : در تمام مراحل تهیه سیمان آزمایشگاه باید ناظر بر عملیات باشد.

مراحل تولید سیمان 

معدن را پیدا کرده و کارخانه را نزدیک به معدن سنگ آهک و خاک رس احداث می کنند. مواد معدنی با کمپرسور یا دینامیت کنده شده و خوراک کارخانه را فراهم می آورند. مواد بسته به مسافت با کامیون یا تسمه نقاله به کارخانه هدایت می شوند. در کارخانه سنگ شکن ها، سنگ ها را خرد کرده در این رابطه از سه نوع سنگ شکن های ضربه ای، ساچمه ای و فکی، بسته به نوع مصالح و سختی آن ها استفاده می گردد. 

این عمل یک یا جند بار صورت گرفته و سپس آزمایش تعیین درصد عناصر موجود صورت گرفته و محصول به سالن های ذخیره برده می شود.

آن گاه مواد را آسیاب می کنند و محصول را به وسیله دستگاه های مخلوط کن مخلوط می کنند. بعد نوبت به خشک کن های مقدماتی می رسد، خاک رس و مواد اولیه آب دار به وسیله هوای گرم که در قسمت های مختلف کوره تولید می شود، خشک می گردد. مواد اولیه پودر می شود و به حداکثر قطر 0/1 میلی متر در می آید با داشتن سطح مخصوص بیشتر دانه، سطح جذب حرارت بیشتر، پخت سریع تر می شود و حال به مرحله سیمان پزی می رسیم.

این فعل و انفعالات شیمیایی با حرارت 1500 درجه سانتی گراد به دانه ها انجام می شود تا به مرز عرق کردن برسند، به حدی که 20 تا 30 درصد مواد جذب شده و باعث چسبیدن سایر دانه ها به یکدیگر گردد.

دانه های جدید که به رنگ قهوه ای روشن و اندازه یک فندق هستند، کلینکر نام دارد. 

  • ۹۸/۰۸/۲۷
  • رضا علوی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی